Beşiktaş, Mehmet Ekşi İle Anlaştı

Beşiktaş, altyapı koordinartörlüğü için teknik direktör Mehmet Ekşi ile anlaşmaya vardı.

Beşiktaş'ta altyapının başına antrenör Mehmet Ekşi geçti. 
Özkaynak düzeninde atılım yapmak isteyen Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, bir dönem Siyah-Beyazlı takımda futbolculuk ve teknik direktörlük yapan Mehmet Ekşi ile anlaşmaya vardı. Ekşi'nin 1 Temmuz itibariyle altyapıda yepyeni bir ekiple çalışmalara başlayacağı belirtildi. 
Yönetim ayrıca futbol okullarının başına Yılmaz Canpolat geçirmek için harekete geçti. Ekşi ve Canpolat'ın yeni projelere imza atması bekleniyor. 

Mehmet Ekşi kimdir? 

Mehmet Ekşi, 1 Nisan 1953, Sarıyer, İstanbul'da doğmuştur. Trabzonspor ve Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nde uzun süre başarıyla görev yapan eski millî futbolcu, teknik direktör.

Futbolculuk kariyeri

Kulüp takımları kariyeri

Elazığspor'da oynarken Trabzonspor'lu yetkililerin dikkatini çekerek, 1977-78 sezonunda Trabzonspor'a transfer oldu. Bordo-Mavili takımın 1978-79'da şampiyon olan kadrosunda yer aldı. 1979-80 sezonunda Beşiktaş'a transfer oldu. Ağırbaşlı, az konuşan, öz söyleyen karakter yapısı ile takım arkadaşları arasında saygı uyandırdı ve yöneticiler tarafından "Kaptan"lığa getirildi. Defansta ve orta sahada, bilhassa hava toplarındaki üstünlüğü dikkat çekti. Zaman zaman hücuma katılarak, galibiyet getiren gollerin de sahibi oldu. Beşiktaş formasıyla 189 maç oynadı ve 25 gol attı. 1982-1983 sezonunda F.Bahçe ile yapılan Türkiye Kupası çeyrek final maçında çift sarı kartlı çıktığından, bu hem BJK' nın kupadan elenmesine neden olmuş hem de onun futbol hayatına büyük bir darbe vurmuştur. 1983-84 sezonunda Karagümrük'e kiralandı ve 1984-85 sezonunda Antalyaspor'a transfer oldu. Antalyaspor 2. lige düşünce 1986'da Konyaspor'a transfer oldu. 1986-87 sezonunda Silivrispor'da oynadıktan sonra 1988 yılında futbolu bıraktı.

Teknik direktörlük kariyeri

Futbolu bıraktıktan sonra teknik direktörlük yapmaya başladı. Beşiktaş'ın teknik ekibinde görev yaparken 2005-2006 sezonunda Rıza Çalımbay'ın istifa etmesi ile geçici süre teknik direktörlüğe getirildi. 1 ay kadar "A" takımın sorumluluğun üstlenen Mehmet Ekşi, Jean Tigana'nın gelmesi ile genel menajerlik görevini üstlenmiştir.

Ekşi son olarak Türkiye Futbol Federasyonu'nda Pro Lisans bölümünde antrenör hocalığı yapıyordu. 

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI