Beşiktaş'ta Trossard heyecanı

Beşiktaş'ın transfer gündemindeki Leandro Trossard için sıcak gelişmeler yaşanıyor. Önder Özen'in açıkladığı 3 transferden birinin Belçikalı yıldız olduğu iddia edildi. İşte son durum.

28 Haziran 2026, Pazar

Yeni sezon öncesinde kadrosuna dünya çapında ses getirecek bir yıldız kazandırmak isteyen Beşiktaş'ta Leandro Trossard transferinde önemli gelişmeler yaşanıyor. Siyah-beyazlıların sportif direktörü Önder Özen'in "3 transferde sona geldik" açıklamasının ardından, bahsettiği isimlerden birinin Arsenal'in Belçikalı yıldızı Leandro Trossard olduğu öne sürüldü.

Transfer sürecinin, Belçika'nın 2026 FIFA Dünya Kupası macerasının sona ermesiyle birlikte hız kazanması bekleniyor.

Önder Özen'in transfer açıklaması heyecan yarattı

Beşiktaş Futbol Direktörü Önder Özen, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde yaptığı açıklamada transfer çalışmalarında sona yaklaşıldığını duyurdu.

Özen'in, "Finale çok yaklaştığımız 3 oyuncu var. Bu üç oyuncudan ikisiyle anlaşma sağladık. Birinin kulübüyle anlaştık, oyuncuyla da anlaşmayı bekliyoruz." ifadeleri siyah-beyazlı taraftarlar arasında büyük heyecan oluşturdu.

Beşiktaş yönetiminin, Belçikalı yıldızla görüntülü görüşmeler gerçekleştirdiği iddia edildi. 

Teknik direktör Vincenzo Italiano'nun da Trossard ile birebir görüşerek projeyi anlattığı ve deneyimli futbolcuyu ikna etmeye çalıştığı öne sürüldü.

Belçikalı yıldızın ise Dünya Kupası sona ermeden transfer konusunda kesin karar vermek istemediği ifade ediliyor.

Dünya Kupası süreci bekleniyor

Belçika Milli Takımı ile Dünya Kupası'nda yoluna devam eden Leandro Trossard, turnuvadaki performansıyla yine dikkatleri üzerine çekti.

Grup aşamasında oynadığı futbolla öne çıkan deneyimli oyuncunun, özellikle Yeni Zelanda karşısındaki 2 gol ve 1 asistlik performansı büyük beğeni topladı.

Belçika'nın son 32 turundaki Senegal karşılaşmasının ardından transfer sürecinin netlik kazanması bekleniyor.

Suudi Arabistan teklifini geri çevirdi iddiası

Belçika basınında yer alan iddialara göre Leandro Trossard'a Suudi Arabistan ekibi Al Diraiyah FC yıllık 10 milyon euronun üzerinde maaş teklif etti.

Ancak yıldız futbolcunun kariyerine Avrupa'nın üst düzey liglerinde devam etmek istediği ve bu nedenle Beşiktaş'ın projesine olumlu yaklaştığı öne sürüldü.

Bu iddialar resmi makamlarca doğrulanmış değil.

Beşiktaş kesenin ağzını açtı

Transferi bitirmek isteyen Beşiktaş yönetiminin önemli bir bütçe hazırladığı belirtiliyor.

Siyah-Beyazlılar, Arsenal ile bonservis görüşmelerini sürdürürken, Leandro Trossard'a da yıllık 8 milyon euro maaş içeren 3+1 yıllık sözleşme önerdi.

Taraflar arasında resmi anlaşma sağlandığına dair ise henüz bir açıklama bulunmuyor.

Geçen sezon etkileyici performans

31 yaşındaki Belçikalı yıldız, geride kalan sezonda Arsenal formasıyla tüm kulvarlarda:

51 maç

8 gol

11 asist

üreterek takımınına önemli katkı sağladı.

Hem kanatlarda hem de forvet arkasında görev yapabilen deneyimli futbolcu, teknik direktör Vincenzo Italiano'nun sistemine uygun profiller arasında gösteriliyor.

Transferde gözler Belçika'nın Dünya Kupası serüveninde

Beşiktaş cephesi, transfer görüşmelerini sürdürürken, sürecin Belçika Milli Takımı'nın Dünya Kupası'ndaki durumuna göre şekillenmesi bekleniyor.

Siyah-beyazlı taraftarlar ise kulüpten gelecek resmi açıklamayı merakla bekliyor.





EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI