Fikret Orman davası bitiyor!

Beşiktaş'ta Eski Başkan Fikret Orman ve yönetimi aleyhine açılan davada sona gelindi. İşte detaylar...

Beşiktaş'ta Eski Başkan Fikret Orman ve yönetimi aleyhine açılan davada sona gelindi. Ahmet Nur Çebi cephesi davanın 2022 yılı bitmeden sonuçlanmasını bekliyor. Beklenti ise Orman yönetiminin kulübü zarara uğrattığının kabul edilmesi.  Zararın eski yönetim tarafından karşılanması. 

Beşiktaş eski başkanı Fikret Orman'ın; “Beşiktaş'a 11 tane daire aldık  Kötü mü? Tapusuyla mal aldık” diye savunduğu dairelerle ilgili Genel Sekreter ve İcra Kurulu Başkanı Ahmet Mesut Urgancılar ise, “Nerede o tapular” çıkışı yapmıştı. 

Gelen bilgilere göre 11 dairenin üzerinde yer alan 660 ipotek davası yüzünden alınan 11 dairenin tapuları Beşiktaş kulübüne girmedi. Ahmet Nur Çebi yönetimi dairelerle ilgili olarak; 2021 tarih 34'e esas dosya ile konuyu mahkemeye taşıdı. 

Beşiktaş 2017 yılında voleybol, basketbol ve hentbol takımlarında görev alan sporcularının kalması için 11 daire satın aldı. Vodafone Arena'da düzenlenen törende, dönemin başkanı Fikret Orman projenin tanıtımını yaptı. Resmi açıklama yapılmadı. 

Urgancılar 2020 yılında bu dairelere o günün parasıyla 7.5 milyon TL ödendiğini söyledi. O günün kuruyla yaklaşık 2 milyon dolar. Ayrıca üzerlerine 2014 yılında ipotek konulduğunu söyledi. Yani Beşiktaş’a, ayıplı mal alındığını iddia etti. 

Aynı dönemde Orman yönetimi futbolculara yönelik Ümraniye'ye yakın bir bölgede yer almak istedi. Özellikle yabancı oyuncuların antrenmanlara kolay gidip gelmesi için villalar yapılıp verilmesi planlandı. Ancak Fenerbahçe’nin yabancı futbolcular için yaptığı ancak daha sonra atıl kalan villalar gündeme geldi. Projeden vazgeçildi.

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI