Hakan Atalay'ın bilinmeyen yanı

Beşiktaş başkanı adayı Fuat çimen'in listesinde yer alan Hakan Atalay aynı zamanda bir yazar...

Beşiktaş Kongre Üyesi Hakan Atalay’ın çocuklar için Nutuk’u tekrar düzenlediği “Çocuklar İçin Nutuk” adlı kitabı büyük ilgi görüyor.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milleti’ne 36 saat boyunca okuduğu Kurtuluş Savaşı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş destanını anlattığı “Nutuk” eserinin çocuklara göre hazırlanmış kitabı “Çocuklar için Nutuk”, İskenderiye Kitap’tan Hakan Atalay imzasıyla yayınlanmıştı.

Hayatı boyunca tam bir Atatürk aşığı olarak yaşadığını belirten Atalay’ın hazırladığı “Çocuklar için Nutuk” kurgusal boyutta olup, Atatürk’ün bir grup çocuk ile sohbetini içeriyor. Çalışmada çocuklara Ulusal Kurtuluş Savaşı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu Mustafa Kemal Atatürk’ün kendi ağzından anlatılıyor. Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a ayak basışından, 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet’in kuruluşuna kadar süreçte yaşanan çeşitli olaylardan derlenen konular akıcı bir dil ile çocukların anlayabileceği bir şekilde aktarılıyor.

Bu çalışma, özellikle 7 yaş ve üzerindeki çocukların Ulusal Kurtuluş Savaşı, ordumuzun ve halkımızın zorlu koşullar altında bağımsızlık mücadelesi hakkında bilgilenmesi, bilgilerini pekiştirmesi açısından oldukça yararlı bir çalışma hüviyetinde. Anlaşılması ve anlatılması çoğu zaman ağır olan konuları, çocuklar için neşeli, duygulu ve çarpıcı biçimde tasvir ediyor.

Hakan Atalay’ın aynı duygular ve aynı dil ile yazdığı yeni kitabı ”Çocuklar için Atatürk” kitabı da raflardaki yerini aldı.

Beşiktaş Kongre Üyesi olan Hakan Atalay, aynı zamanda CHP’nin İstanbul’da Beşiktaş’taki en güçlü isimlerinden birisi.

Yazar Hakan Atalay, Çocuklar için Nutuk adlı kitabının birçok ilde artık ana kitap olarak okutulduğunu belirtiyor ve kitabını Atatürk’ün aşağıdaki cümleleriyle özetliyor:

“Küçük hanımlar, küçük beyler!

Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ışığısınız. Ülkemizi aydınlığa sizler kavuşturacaksınız. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz.”


EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI