İşte Beşiktaş'ın futbol köyü

Beşiktaş, Beykoz'da futbol köyü kuruyor. İşte detaylar (BJK Haber)

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin tesis projelerinden sonra Beşiktaş da camiasına müjdeyi verdi. Siyah beyazlılar Beykoz'da 2 bin kişilik stadı da olan Futbol Köyü'nü 2 yıl içinde bitirecek.

Galatasaray, Riva ve Florya projeleriyle büyük bir gayrimenkul geliri için harekete geçerken, futbol takımını da inşaatı başlayan Kemerburgaz'daki yeni tesislere taşıyacak. Kulüp ayrıca Nef Stadı'nın bitişiğindeki arazide de spor salonu yapacak. Fenerbahçe de hem A takımı hem de altyapıyı taşıyacağı Maltepe'deki akademi için gereken arazileri aldı. Bu noktada gözler Beşiktaş'a çevrilmişti.

Arazi bakanlıktan ücretsiz alındı

Siyah beyazlı yönetim de bugünkü divan kurulu toplantısında "Futbol Köyü" projesinin duyurusunu yaptı. Beykoz'da yapılacak Futbol Köyü için gerekli tahsislerin gerçekleştirildiği resmen duyuruldu. Beşiktaş'ın tesisler ve yatırımlardan sorumlu yöneticisi Serhan Çetinsaya, Milli Emlak'a ait arazinin Gençlik ve Spor Bakanlığı'na tahsis edildiğini belirterek, "Beşiktaş da bakanlıkla yaptığı anlaşmayla bu araziyi bedelsiz olarak aldı" dedi.

TFF merkezine 6 kilometre mesafede

TFF'nin Riva Merkezi'ne 6 kilometre uzaklıktaki Paşamandıra mevkisinde bulunan arazinin tamamen ormanla çevrili olduğunu kaydeden Çetinsaya, "Söz konusu alan daha önce amatör bir kulüp tarafından kullanılıyordu. Alanın orman parseli yok. Yani yapılacak projede ormanlık alana herhangi bir tecavüz söz konusu olmayacak" dedi.

2 bin kişilik tribünlü saha da var

Çetinsaya, proje için UEFA ve TFF'nin de referansıyla profesyonel bir mimarlık firmasıyla anlaştıklarını ve söz konusu tesislerin projesinin bedelsiz çizileceğini kaydetti. Beşiktaş'ın Futbol Köyü Projesi'nde neler var? İşte cevabı:

Beşiktaş Futbol Köyü

2 bin kişilik UEFA standartlarında futbol sahası

Sentetik antrenman sahası

Ajax ve Borussia Dortmund'un da kullandığı yeni teknoloji robotik antrenman alanı

Eğitim sahaları

Basın odası

Doping odası

Hedef 2024 sonuna yetiştirmek

Serhan Çetinsaya, 3 ila 6 ay aralığında projelendirmenin tamamlanmasını beklediklerini kaydederek, "Bu işlem bittikten sonra inşaat için yasal izinler alınacak. Projenin 2024 sonu veya 2025 yılı başına kadar bitirilmesini planlıyoruz" dedi. Futbol Köyü'ndeki 2 bin kişilik futbol stadında kadın futbol takımı ile U19 takımları da maçlarını oynayabilecek.

Vodafone'un çatı kaplaması değişiyor

Diğer yandan Beşiktaş Vodafone Park Stadı'nın yıpranan ve yağmur suyu geçirmeye başlayan 7 yıllık branda çatısı da değiştirilecek. Serhan Çetinsaya, bunun için açılan ihaleye verilen 5 teklifin zarflarının pazartesi günü açılacağını söyledi.

Yapılacak yeni çatı kaplaması için ilgili firmayla 15 yıllık garanti aldıklarını belirten Çetinsaya, 25 yıl boyunca yeni bir çatı kaplamaya ihtiyaç duymayacaklarını söyledi. Yenilemenin yeni sezona yetiştirilmesi bekleniyor. 

Ajansspor 

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI