Nazlı Canyurt Veda Etti

Yayıncı kuruluşta Fatih Terim'in kırmızı kartla oyundan atılması tartışılırken Beşiktaş teknik direktörü 'Sergen Yalçın'dan "X hoca" diye bahseden sunucu Nazlı Canyurt görevinden ayrıldığını açıkladı.

Yayıncı kuruluşta Fatih Terim'in kırmızı kartla oyundan atılması tartışılırken Beşiktaş teknik direktörü 'Sergen Yalçın'dan "X hoca" diye bahseden sunucu Nazlı Canyurt görevinden ayrıldığını açıkladı. Yayıncı kuruluşta, Karagümrük-Galatasaray maçında Fatih Terim'in kırmızı kartla oyundan atılması tartışılırken, 'Sergen Yalçın'dan "X hoca" diye bahseden sunucu Nazlı Canyurt görevinden ayrıldığını açıkladı.

Canyurt, sosyal medya hesabından yaptığa açıkamada beIN Sports'a veda ettiğini söyledi. Sunucu, "10 yıl önce sunuculuğunun başında, heyecanlı, hevesli ve futbolu çok seven bir genç olarak girdim kapıdan. Büyüdüm, geliştim, olgunlaştım. Sadece çok çalışarak, senelerce, böylesi erkek egemen bir sektörün en prestijli programlarına imza attım" diyerek açıklamasına başladı.

"Her gün yeni bir şey öğrendim"

"Her gün yeni bir şey öğrendim" diyen Canyurt, daha sonra şair Nazım Hikmet'e atıfta bulunarak "Ustalaştık biraz daha taşı kırmakta, dostu düşmandan ayırmakta..."  ifadesini kullandı.

Ayrılık kararını daha önce aldığını belirten Nazlı Canyurt, açıklamasına şöyle devam etti: "Aslında uzun zaman önce karar vermiştim ancak yaşadığım ve çoğunuzun bildiği bir olay (o da başka bir zamanın ve başka bir mecranın konusu) sebebiyle bunu erteledim. Çünkü sormadan, araştırmadan, öğrenmeden algılara kapılıp insanları işlerinden edebileceğine inanmak; rüzgara göre yön değiştiren, hep güçlüden yana olan, sosyal medyayı arkasına almış `ağabey'leri daha da kuvvetlendirecek ve tıpkı sizler gibi ailesini geçindirmek için çok çalışmak mecburiyetinde olan iş arkadaşlarım' zor durumda bırakıp, hırpalayacaktı.  Şimdi "biraz daha ertele" dediğim kararımı hayata geçirmenin zamanı geldi."

X hoca tartışması

Canyurt'un bahsettiği 'olay' ise  yayıncı kuruluş Bein Sports'ta Karagümrük-Galatasaray maçında kırmızı kart gören sarı kırmızıların teknik direktörü Fatih Terim'in kırmızı kart görmesinin tartışıldığı programda verilen "X Hoca" örneğiydi.  Canyurt, örnek verirken "90 dakika hakemi boğmuş X hoca..."  ifadesini kullanmıştı,  'X hoca' diye bahsedilen kişinin Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın olduğunu belirten bazı taraftarlar Canyurt'u hedef tahtası haline getirmişti. Tepki verenlere Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi de katılmış ve Divan Kurulu'nda yaptığı konuşmada "Hocamız hakkında yayıncı kuruluşta 'X teknik direktör' diye bahseden kişiyi kınıyorum. Beinsports da bu kişilere uyarıda bulunmalı. Kimse, Beşiktaş'ın hocasına 'X' diyemez. Hocam 200 tane Bein Sports eder. Hocama hiçbir kuruluş 'X' diyemez" demişti.

"Futbolu yeniden sevebilmek istiyorum"

Canyurt veda açıklamasında 9 Ağustos 2020'de kanserden dolayı hayatını kaybeden Emre Gönlüşen'i andı. Sunucu, "Artık üzerinde sadece her hafta tazelenen çiçekler olan, canım Emre Gönlüşen'in hemen yan tarafimdaki masasına gözüm çok daha fazla takılır oldu. Çünkü artık hayatımı sezonlara göre değil, mevsimlere göre yaşamak ve her şeyden önemlisi çocuk yaştan beri büyük bir tutkuyla peşinden koştuğum futbolu "yeniden" sevebilmek istiyorum" dedi.

Canlıyurt açıklamasını şöyle bitirdi: "15 senedir dişimle tırnağımla, gerçek dostlarımdan başka kimsenin desteğini almadan, doğru bildiğimle, bir kadına en yakışan şekilde sürdürdüğüm mesleğime ve beIN Sports ekranlarına veda ediyorum. Yeni hayatıma bambaşka heyecanları yanıma katarak devam edeceğim. Hoşça kalın."

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI