Nice yıllara Beşiktaş

Şerefiyle oynayan, hakkıyla kazananların kulübü Beşiktaş 120 yaşında...

Türkiye'nin en eski spor kulübü olan Beşiktaş, 120. yaş gününü kutlamanın gururunu yaşıyor. Bereket Jimnastik Kulübü adıyla 3 Mart 1903'te kurulan, daha sonra Beşiktaş Jimnastik Kulübü (BJK) adını alan siyah beyazlı kulüp; Hakkı Yeten, Şeref Bey ve Süleyman Seba gibi efsane isimlerle Türk futboluna önemli isimler kazandırdı. Futbol, basketbol, voleybol, hentbol, atletizm, bedensel engelliler, boks, güreş, kürek, cimnastik, masa tenisi, satranç ve e-spor olmak üzere 13 branşta faaliyet gösteren siyah-beyazlılar, bugüne kadar Süper Lig'de 16 kez şampiyonluğa ulaştı, 10 kez de Türkiye Kupası kazandı. Beşiktaş'ın bazı ilkleri şu şekilde:

Kartal, ligde 48 maçla en uzun süre yenilmeyen takım unvanının sahip durumda. Basketbolda 2 defa şampiyonluk yaşayan Beşiktaş, hentbolda ise 15 kez mutlu sona ulaştı.

Beşiktaş Kulübü tarihinde 34 başkan görev yaptı. 1903-1908 yıllarında Mehmet Şamil kulübün ilk başkanı olurken, 2019'daki kongrede seçilen Ahmet Nur Çebi, halen bu görevi yürütüyor.

Siyah-beyazlı kulübün Onursal Başkanı Süleyman Seba, 8 dönem ve 16 yıl aralıksız başkanlık yaparak, Beşiktaş tarihinde en uzun süre bu görevde kalan isim olarak tarihe geçti.

Süper Lig'in 62 sezonluk tarihinde şu ana dek sadece 2 takım sezonu yenilgisiz kapatırken, bu başarıdan birini Beşiktaş gerçekleştirdi.

1989-90 sezonunun 6. haftasında Adana Demir'i 15 Ekim 1989'da konuk eden Beşiktaş, rakibini 10-0 yenerek tarihe geçti.

Beşiktaş'ın 2013-2014 sezonunda G.Saray'ı Atatürk Olimpiyat Stadı'nda konuk ettiği mücadeleyi 76 bin 127 biletli seyircinin izlediği açıklanırken, bu rakam rekor olarak kayıtlara geçti. 

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI