Nihat Kahveci: Yeni transfer bu sefer süperdi

Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş'ın İstanbulspor engelini 3-1'lik skorla geçtiği maçı Nihat Kahveci yorumladı. Siyah-beyazlıların unutulmaz futbolcusu, Beşiktaş'ın yeni transferini beğendiğini dile getirdi.

Süper Lig'in 26'ncı haftasında Beşiktaş, İstanbulspor engelini 3-1'lik skorla aştı. Siyah-beyazlıların galibiyetini eski futbolcu Nihat Kahveci yorumladı. Nihat Kahveci, Beşiktaş'ın yeni transferi hakkında çarpıcı ifadeler kullandı.

İstanbulspor'un 3 maç üst üste aldığı galibiyetlerin takımda özgüven yarattığını belirten eski futbolcu, "İstanbulspor'un rakibi Beşiktaş değil. İstanbulspor'un ikinci yarıdaki oyunu, ilk yarıdaki oyun aklı nedeniyle kutluyorum. Ghezzal'ın goldeki kornerine kadar onlar adına işler yolunda gidiyordu ama öyle bitmedi. 3 maçtır kazanıyordu İstanbulspor. Beklediğinden çok daha puan alarak geldiler, özgüveni bu maçta da gördük" dedi.

"KORKTU TARAFTARLAR"

Rachid Ghezzal'ın sakatlık sonrası yeniden form tutmaya başladığını vurgulayan Nihat Kahveci, "Beşiktaş ilk yarıda yüzde 70 topla oynama izledik ama öyle kaçanlar edenler falan olmadı. Beşiktaş Ghezzal'ın attığı korner Cenk'in attığı kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. Maç başlamadan önce yine ısınırken sakatlanır mı Ghezzal diye korktu taraftarlar ama öyle olmadı. Sakatlıktan sonra iyi döndü diyebilir miyiz Ghezzal için evet diyebiliriz" açıklamasını yaptı.

Beşiktaş'ta Cenk Tosun'un gol atmaya ihtiyacı olduğunu dile getiren Nihat Kahveci, "Cenk gol yükünü Aboubakar'a bırakmıştı. Üst üste kaçırdığı pozisyonlardan sonra gol atmaya onun da ihtiyacı vardı ve güzel bir golle skoru değiştirdi" diye konuştu.

"ÖRÜMCEĞİ GÖRDÜ"

Vincent Aboubakar'ın attığı golle ilgili açıklamalarda bulunan Nihat Kahveci, "Hepsi birbirinden güzel goller atıyor Aboubakar. Bugünkü gol Premier Lig golü gibi oldu. Örümceği gördü, sen orada çok durdun dedi ve oraya vurdu topu. Kaleci de bakamadı. Aboubakar iyi oynadı mı ne kadar katkı sağlayacağını gösterdi. İstanbulspor'un kalabalık defansı arasında kayboldu Aboubakar ama topa vuruşuyla klasını yine gösterdi" dedi.

Beşiktaş'ta yenen gol sonrası yaşanan panik havasını değerlendiren eski futbolcu, "Mert 65-70 dakika ben yere yatmadım dedi, sonra pas hatası yaptı ve gol geldi. Golden sonra bir tedirginlik yaşandı tribünde. Penaltı beklentisi oldu, VAR'a gitti. Şenol hoca oyuna hamleler yaptı, Maxim ve Redmond'u aldı oyuna" açıklamasını yaptı.

"BU SEFER HEYECANLANDIRDI"

Nathan Redmond'ın performansı hakkında itirafta bulunan Nihat Kahveci, "Başlangıç güzel, gelişme güzel ama final iyi değil dediğimiz Redmond bu sefer heyecanlandırdı işte. Vurdukları hep dışarı gidiyordu. Kayseri maçında sağ ayakla atmıştı, şimdi sol ayakla attı. İşte Redmond bu, insanları artık rahatlatır" dedi.

Fatih Tekke ve öğrencilerini tebrik eden Nihat Kahveci şu ifadeleri kullandı:

"Fatih Tekke hocayı tebrik etmek istiyorum. Sahada bir takım olduğunu gösterdi resmen. Beşiktaş yine yenerdi belki ama zaten bundan daha fazla pozisyon bulamazdı İstanbulspor. Yıldızlar işe dahil olup skoru aldı. Bir disiplin, ne oynadığını bilen bir takım gösteriyor İstanbulspor ve bu ligde kalacağını gösteriyor."

Beşiktaş'ta Salih Uçan'ın performansını değerlendiren eski futbolcu, "Gedson 3-4 ciğerli olarak koşmaya devam ediyor. Top nerede kapılacaksa oraya da yetişiyor. Salih diğer maçlara oranla daha az etkiliydi ama 62. dakika olduğunda çıkacağını biliyor Salih. Merkezdeki kalabalıkta Maxim tarzı oyuncular olur orada, ben ikinci yarıya başlarken bekledim oyuna girmesini Maxim'in ama olmadı" açıklamasını yaptı.

Beşiktaş'ın Avrupa hedefinin devam ettiğini belirten Nihat Kahveci, "Büyük takımlarda hedef bitmez. Beşiktaş 3'te 3 oldu. Seneye Avrupa hedefi var. Ligde ikincilik koltuğu var. Cenk'in Gedson'un, Maxim kalırsa yapacağı katkıları, Ghezzal'ı Aboubakar'ın etkisini görmek istiyor gelecek sezon" dedi.

Süper Onur

Onur Bulut'un performansı hakkında da konuşan Nihat Kahveci, "Beşiktaş çok iyi bir sağ bek kazandı. Rosier kusura bakma dedi Onur, ben oyunuyorum bu işi dedi. Moralini bozma ama ben oynayacağım dedi Onur. Milli Takım'a da çağırıldı. Beşiktaş'ın en iyilerinden biriydi Onur. Mert nazar boncuğu oldu. Konya maçından sonra bugün yediği gol de ondan beklenmeyecek bir hata oldu. Ayaklarını da iyi kullanan bir kaleciydi. Ben Ermenistan maçında kalede Mert'in olmasını bekliyorum" diye konuştu. 

Milliyet 

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI