''Şenol Güneş ile sezona başlasaydık...''

Fransız Canal+ Sport'a özel bir röportaj veren Vincent Aboubakar,...

Beşiktaş'ın golcüsü Vincent Aboubakar, alınan puanlara bakıldığında sezona Şenol Güneş ile birlikte başlasalardı Beşiktaş'ın şampiyon olacağını söyledi. Aboubakar, Sergen Yalçın için de yorum yaptı.

Devre arasında Beşiktaş'a üçüncü kez dönen ve gösterdiği performansla parmak ısırtan Vincent Aboubakar, "Şenol Güneş ile birlikte sezon başında gelseydik şampiyon olurduk" dedi.

"Güneş ile sezona başlasaydık şampiyonduk"

Fransız Canal+ Sport'a özel bir röportaj veren Vincent Aboubakar, "Ben ve şu anki teknik direktörümüzle sezona başlasaydık şampiyon olurduk. İkimizin gelmesinden sonra aldığımız puanlar gerçek puan durumunu ortaya koyuyor zaten" diye konuştu.

Aboubakar: Türkiye'de sadece Beşiktaş

Türkiye'de Beşiktaş'tan başka bir takımda oynamayacağını vurgulayan Kamerunlu golcü, devre arasında iki dev kulüpten teklif aldığını açıkladı. Aboubakar, "Beşiktaş ile anlaşmadan önce Manchester United ve Atletico Madrid ile de görüştük. Beşiktaş tarafına 'Bana istediğimi verirseniz, geri dönmek benim için sorun değil' dedim ve yeniden Beşiktaş'a döndüm. Beşiktaş'ın büyük rakipleri bana çok iyi teklifler sundu. Ama hiç düşünmeden reddettim" diye konuştu.

Sergen Yalçın sakatlığına inanmadı

Süper Lig'de 2020-21 sezonunda Sergen Yalçın yönetimindeki Beşiktaş ile şampiyonluk yaşayan Vincent Aboubakar, sakat olduğunu belirterek yarışın çok kızıştığı son düzlükte oynamamıştı. Aboubakar'ın sözleşmesinin otomatik uzamaması için 29. maçta kaldığı iddiası ortaya atılmıştı. Sergen Yalçın da Aboubakar'ın sakatlığına inanmadığını açıklamıştı.

"Sergen Yalçın'a saygı duyuyorum"

Siyah beyazlı golcü Vincent Aboubakar, Sergen Yalçın'a dair gelen soruya ise şu yanıtı verdi: "Eski teknik direktörün (Sergen Yalçın) benim hakkımda söylediklerine daha önce cevap verdim. Onunla şampiyonluk yaşadım. Kendisine teşekkür ederim. Saygı duyuyorum. Balotelli ona bir tepki vermişti."

Aboubakar: Asıl mevkim 10 numara

Futbol kariyerine kaleci olarak başladığını söyleyen Vincent Aboubakar, asıl mevkisinin ne olduğunu da açıkladı: "Futbola kaleci olarak başladım. Genç takımlarda kalecilik yapıyordum. Daha sonra stoper ve defansif orta sahaya geçiş yaptım. Avrupa'da santrfor oynadım. Asıl mevkim 10 numara."

"Kamerun olumsuz bir gidişatta"

Geçen yıl Katar'daki Dünya Kupası'nda yer alan Kamerun Milli Takımı gruptan çıkamamıştı. Aboubakar kendisinin de forma giydiği milli takıma dair de şu değerlendirmeyi yaptı: "Kamerun şu anda olumsuz bir gidişatta. Aslında federasyon başkanımız çok iyi niyetli çalışıyor ama çevresi iyi değil. Şunu sakın unutmayın. Büyük işler başarmak istiyorsanız çevrenizde vizyoner insanlar olmalı. Yoksa zirveye çıktığınızda sizi aşağı çekerler."

Beşiktaş ile 47 gol ve 2 şampiyonluk 

Vincent Aboubakar bu sezon Beşiktaş ile çıktığı 14 Süper Lig maçında 12 gol atarken 1 de asist yaptı. Aboubakar, 12 golü oynadığı son 10 maçta attı. 31 yaşındaki yıldız, bu süreçte sadece Trabzonspor maçında gol atamadı. Aboubakar'ın gol attığı tüm maçları Beşiktaş'ın kazanması da dikkat çekti. Aboubakar, Beşiktaş'taki tüm kariyerindeyse 81 maçta 47 gol atıp 10 da asist yaptı. Aboubalar, 2016-17 ve 2020-21 sezonlarında siyah beyazlılarla şampiyonluk yaşadı.

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI