Sergen Yalçın, Galatasaray’ın devre arası transfer politikasını eleştirerek şunları söyledi:
"Devre arasında gelen futbolcular Galatasaray’ın düzenini bozdu. Zaten Kaan Ayhan ve Mertens seni götürüyordu. Ben mesela Beşiktaş’ta devre arası transferinde sadece Hulk’u istemiştim. Çünkü başıma neler geleceğini biliyordum."
Okan Buruk’un Beşiktaş derbisindeki kadro tercihini eleştiren Yalçın, hakem kararlarını bahane etmemesi gerektiğini vurguladı:
"Okan hoca, Beşiktaş maçında çıkardığı kadroyu ve oyuncu tercihlerini incelesin, öz eleştiri yapsın. Galatasaray’ın futbolu 2-3 aydır iyi gitmiyor. Hakemleri bahane etme hocam. Zaten 11’e 11 olsaydı yine kazanamayacaktın. Sürekli pozisyon veriyorlar, takım içi dayanışma yok."
Sergen Yalçın, Galatasaray’ın orta saha ve hücum hattındaki problemleri hakkında şu ifadeleri kullandı:
"Alvaro Morata'nın 90 dakika oyunda kalması beni çok şaşırttı. Mario Lemina sadece koşuyor ve mücadele ediyor. Frankowski kademe hataları yapıyor. Orta saha çökmüş vaziyette. Dries Mertens iyi oynuyordu, neden bir anda ortadan kayboldu? Gabriel Sara aylardır yok, Yunus Akgün çok formsuz."
Avrupa kupalarında Galatasaray ve Fenerbahçe'nin durumuna değinen Yalçın, elenen takımın ligde zorluk yaşayacağını belirtti:
"Bundan sonrasında Okan hocanın marifetleri ortaya çıkacak. Sonuçları zor günde alacaksın. Fenerbahçe ve Galatasaray’dan kim elenirse, o takım geriye düşer."
Galatasaray’ın oyun sistemine dair eleştirilerde bulunan Sergen Yalçın, şu yorumu yaptı:
"Galatasaray’ın hocası olsam, iki 6 numara ve çift santrfor ile hiç çıkmam. Asla çift forvet oynayamazlar. Anadolu takımlarına karşı iki forvet ile kazanırsın ama derbide zorlanırsın. Galatasaray’ın artık lig maçlarında Samsunspor, Eyüpspor ve Göztepe deplasmanları zor geçecek."