SÜLEYMAN SEBA'NIN MEZARI NASIL OLDU?

Beşiktaş'ın Onursal Başkanı Süleyman Seba'nın Feriköy Mezarlığı'ndaki kabristanının restorasyon çalışmaları yapıldı.

13 Ağustos'ta vefat eden Beşiktaş'ın Onursal Başkanı Süleyman Seba'nın Feriköy Mezarlığı'ndaki kabristanının restorasyon çalışmaları yapıldı.

İşadamı Rahmi Koç ve Tevfik Yamantürk'ün katkılarıyla Seba'nın Babası Ali Rıza Seba, Annesi Nazlı Seba'nın yattığı kabristanı yapan sanatçı ise ünlü heykeltraş Tamer Başoğlu'nun oğlu Emre Başoğlu. Ancak oğul Emre Başoğlu'nun ayrı bir özelliği ise Fenerbahçeli oluşu. 

2 ton ağırlığındaki tek parça mermerin üzerinde, kocaman bir Kartal oyması var. Kanatlarının içindeki boşluk ise kuşların su içmesini sağlıyor. Mezar taşının üzerinde ise Süleyman Seba'nın dilinden düşürmediği şu cümle yazıyor; "Beşiktaş için bir şey yapacaksanız, kimsenin adamı olmayın."

Beyaz mermerin yanında ise Hollanda'dan getirilen siyah çimler ekilmiş. Böylece mezar Siyah-Beyaz bir sadelik içinde kalmış. Mezar taşına bir de Süleyman Seba'nın o kendisine has gülücüğü ile tanınan fotoğrafı konulmuş.

Yaşamı boyunca yönetimlerinde yer alarak bir yerde en çok yönetime seçilen isim olarak anılan Metin Keçeli, Mustafa Kaya ve Cemal Çavdar kabristanda dua ederek O'nu bir kez daha yad ettiler.

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI