Tevfik Yamantürk: Kahraman Türk Ordusunu suçladılar!

2023 Yılı Beşiktaş 1. Olağan Divan Kurulu Toplantısı gerçekleşti.

Beşiktaş'ta 2023 yılı 1. Olağan Divan Kurulu Toplantısı, bugün gerçekleşiyor. İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Anadolu Oditoryum'un ev sahipliğinde gerçekleşti. Beşiktaş Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk toplantı açılışında dikkat çekici bir konuşma yaptı. 

İlk olarak söz alan Beşiktaş Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk, Türkiye'yi vuran Kahramanmaraş depreminin inanılmaz boyutlarda olduğunu belirterek,  "Televizyonda gördükleriniz, gazetelerde ve internet sayfalarında okuduklarınız, inanın olanın bitenin, tahminlerimizin çok ötesinde" dedi.

Şerefli Türk ordusu suçlandı

Yamantürk, "1999 depreminde Gölcük'te olanı biteni, şerefli Türk ordusunu suçlayarak, 'Buralarda içki içiliyor'; çok özür dileyerek söylüyorum, 'Buralarda zina yapılıyor, Allah o yüzden sizi cezalandırdı" diyenler, şimdi ne diyecekler, merak ediyorum. Bizim kültürümüzde bir şey vardır: Yaralı kaşa vurulmaz. O yüzden ben bu konuda fazla konuşmak istemiyorum, susuyorum." diye konuştu.

Beşiktaş'ın borcu yüzde 28 arttı

Beşiktaş'ta tüzük değişikliği yapılacak

Yamantürk, geçen hafta içinde yönetim kurulu, denetim kurulu, disiplin kurulu ve sicil kurulu ile buluştuklarını hatırlatarak, tüzük değişikliğini konuştuklarını söyledi. Yamantürk, denetleme raporunun teknik sebeplerden geç geldiğini de belirterek, "Ben bile dün akşam çalışabildim dersimi, bu konuyla ilgili." dedi.

Bankalara borç ödemesi başlıyor

Ağustos 2023'ten itibaren bankalara borç para geri ödemesinin başlayacağını hatırlatarak, "Rakam büyüyünce artık alacaklının meselesi oluyor, borçludan çok. İçinizde finansçılar vardır, benden daha iyi bilirler" dedi. Beşiktaş'ın Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Denizbank'tan oluşan konsorsiyumla yaptığı borç yapılandırma anlaşmasının ilk taksiti 31 Ağustos 2023'te ödenecek."

Daha sonra kürsüye gelen Beşiktaş JK Denetim Kurulu Başkanı Gökhan Tiryaki ise şu ifadeleri kullandı:

"Beşiktaş'ın 31 Aralık 2022 tarihi itibarıyla net borcu 5 milyar 752 milyon TL'dir. Biz banka ve kasadaki paraları düşerek net borcu açıklıyoruz. Son 1 yılda yüzde 24'lük bir borç artışımız var. Bugün mali olarak mükemmel bir tablo var demiyoruz ancak kötüye gidiş yada finansal borcun artışı yavaşlamış durumda. Varlıklarımız, borçlarımızı daha karşılayabilir hale geldi."

"Beşiktaş'ın geleceğini karartabiliriz"

Tiryaki, Beşiktaş'ın üye sayısını da açıklarken, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Beşiktaş'ın 31 Aralık 2022 tarihi itibarıyla toplamda 22 bin 221 aktif üyesi bulunuyor. Bu süreçte 229 tane de yeni divan kurulu üyemiz oldu.

260 milyon TL'lik geçen seneki UEFA gelirleri bu sene yok. Beşiktaş, planlamasını sadece şampiyon olacakmış gibi yapmaması gerekiyor. 1 sene şampiyon oluruz ama Beşiktaş'ın geleceğini karartabiliriz. O yüzden Beşiktaş'ın geleceğine yönelik çalışmamız gerekiyor."

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI