Ahmet Çakar'dan flaş penaltı yorumu

Yorumcu Ahmet Çakar, Beşiktaş-Samsunspor maçında çok konuşulan penaltı pozisyonuyla ilgili yorum yaptı.

24 Kasım 2025

Spor yazarı Ahmet Çakar, Beşiktaş’ın sahasında Samsunspor ile 1-1 berabere kaldığı karşılaşmayı Sabah gazetesindeki köşesinde değerlendirdi. Çakar, Beşiktaş tarihinin en zayıf kadrolarından birinin sahada olduğuna vurgu yaparak sert eleştirilerde bulundu.

Çakar, “Beşiktaş tarihinin, şampiyonluktaki rakiplerine kıyasla en zayıf kadrosunu izliyoruz. Sıradan bir takım görüntüsünde. Düşünebiliyor musunuz, sahanın en kaliteli oyuncusu Samsunsporlu Holse. İlk yarıda mücadele ve istek var ama pozisyon yok. Dün akşamın yıldızı Beşiktaş kalecisi Ersin’di” ifadelerini kullandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında Beşiktaş’ın oyununun tamamen düştüğünü belirten Çakar, “İlk yarı fena değildi ama ikinci devre her şey kötüleşti. Beşiktaş kazanacak diye düşünürken Cengiz’in hatalı geri pasıyla Samsunspor beraberliği buldu. Konuk ekip maçın sonlarında öyle bir pozisyon kaçırdı ki gol olsa kazanabilirlerdi” dedi.

Beşiktaş’ın genel kadro kalitesi hakkında da yorum yapan Çakar, “Bu kadro için ne Serdal Adalı’yı ne de Sergen Yalçın’ı suçlayamam. Rafa Silva gittikten sonra Beşiktaş bir anda sıradan bir Anadolu takımı görüntüsüne büründü” ifadelerini kullandı.

Mücadeledeki iki kritik VAR pozisyonuna değinen Çakar, şu değerlendirmeyi yaptı:

“VAR ilk pozisyonda penaltı diye saçma bir davet yaptı. Neyse ki Atilla Karaoğlan doğru kararı verdi. Böyle bir daveti VAR kursuna yeni başlayan bir hakem bile yapmaz. Beşiktaş lehine verilen penaltıda ise El Bilal’e bir darbe var, bacağını toparlayamadı.”



EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI