Beşiktaş, Manisa'da kayıp

Basketbol Ligi'nde Beşiktaş, ikinci maçını da kaybetti.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde sezonun ikinci hafta karşılaşmasında Beşiktaş Emlakjet, Manisa Büyükşehir Belediye Spor Kulübü'ne konuk oldu. Kıran kırana geçen maçı ev sahibi ekip 73-66 kazandı.

Bu sonuçla Manisa BBSK ligde ilk galibiyetini alırken Beşiktaş ise ligde ikinci maçından da mağlubiyetle ayrıldı.

Manisa BBSK’da Oderah Anosike 15 sayı – 8 ribaund ile öne çıkan isim olurken Pako Cruz 16, John Roberson da 9 sayı – 6 asist ile mücadele etti. Evan Bruinsma 6, Michal Michalak da 11 sayıyla oynadı.

Beşiktaş Emlakjet’te David McCormack 15 sayı – 10 ribaund ile double-double yaparken Gedimas Orelik 13 sayı – 4 ribaund, Okben Ulubay da 13 sayı – 2 ribaund – 2 asist ile oynadı. Bryce Brown 9, Jordan Usher de 6 sayıyla maçı tamamladı.

Maçın Hikayesi:

Karşılaşmaya Beşiktaş, Orelik’in sayılarıyla başlarken ev sahibi ekip Oderah Anosike önderliğinde 8-0’lık bir seri yakaladı ve skoru 8-2 yaptı. Bu bölümün ardından Beşiktaş savunmada sertliği arttırırken Jordan Usher’in smacıyla skorda üstünlüğü yeniden ele aldı: 12-13. Bu bölümün ardından ev sahibi ekip fırtına gibi esti. Manisa BBSK rakibi karşısında 10-0’lık seri yakaladı ve Erdi Gülaslan’ın çeyrek sonundaki üç sayılık basketiyle de ilk 10 dakikayı 22-13 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe de iyi başlayan Manisa, John Roberson’ın üç sayılık basketiyle de farkı çift hanelere taşıdı: 25-13. Beşiktaş, Davıd Mccormack’in sayılarıyla farkı yeniden çift hanelere indirdi ve skoru 29-23’e getirdi. Pako Cruz ve Anosike’nin skorer oyunuyla Manisa ekibi skor üstünlüğünü çeyrek sonuna kadar korurken Okben Ulubay’ın son saniyedeki üçlüğü ilk yarının skorun belirledi: 39-33.

İkinci yarıya da Beşiktaş, Orelik’in üç sayılık basketiyle başladı ve farkı 3’e indirdi: 39-36. Bu bölümün ardından ev sahibi ekip Pako Cruz’un sayılarıyla farkı yeniden 7’ye çıkardı: 43-36.  Bu bölümün ardından Beşiktaş, David McCormack ve Orelik ile hücumda etkili olurken Bryce Brown’ın üçlüğüyle de skorda üstünlüğü ele geçirdi: 50-52. Siyah-beyazlılar rakibi karşısında son 10 dakikaya da 53-56 önde girdi.

Son çeyreğe ev sahibi ekip 7-0’lık seriyle başladı ve Michal Michalak’ın sayılarıyla skorda 60-56 öne geçti. Beşiktaş’ın hücumda skor üretmekte zorlandığı bölümde Okben Ulubay da 5. faulünü yaptı ve oyun dışında kaldı. Manisa ekibi Oderah Anosike ile farkı 7’ye çıkardı: 65-58. Karşılaşmanın son bölümü nefes kesen bir mücadeleye sahne oldu. Manisa BBSK son 1 dakikaya 67-62 önde girerken Beşiktaş, Jordan Usher’in smacıyla bitime 53 saniye kala farkı 3’e indirdi: 67-64. Manisa’da Pako Cruz kritik hücumda üçlüğü yolladı ve son 30 saniye girerken skoru 70-64’e getirdi. Ev sahibi ekip skor üstünlüğünü korudu ve sahadan skorla galip ayrıldı.

Çeyrek skorları:
1. çeyrek: 22-13
2. çeyrek: 39-33
3. çeyrek: 53-56
4. çeyrek: 73-66

Eurohoops.net

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI