Beşiktaş Yönetimi İbra Edildi

Beşiktaş'ta Fikret Orman yönetimi ibra edildi.

Beşiktaş'ta 2018 yılı olağan idari ve mali genel kurul toplantısı başladı. Toplantının başında Atıf Keçeci'nin divan başkanlığına seçilmesine tepki gösterildi. Beşiktaşlı üyelerinin bazıları, "Hak, hukuk, adalet" şeklinde tezahürat yaptı. 

TOPLANTI GERGİN BAŞLADI

Toplantının hemen başında Atıf Keçeci'nin divan başkanlığına seçilmesine tepki gösterildi. Beşiktaşlı genel kurul üyelerinin bir bölümü, "Hak, hukuk, adalet" şeklinde tezahürat yaptı. Bu olayın ardından BJK TV canlı yayını kesti.

Genel kurulun son gündem maddesi, divan kurulunun eski başkanı Yalçın Karadeniz hakkında BJK Derneği Disiplin Kurulu tarafından verilen kınama cezasının bir kez daha disiplin kurulunca gözden geçirilmesinin görüşülmesi ve oya sunulması olacak.

Fikret Orman'ın açıklamaları

Beşiktaş aşkanı Fikret Orman, açıklamalarda bulunuyor. Orman'ın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şöyle:

"424 milyon dolar borcumuz var"

Beşiktaş nezaketi içerisinde tartışalım. Beşiktaş'ı dışarıda kötü göstermeyelim. Başkan olalı 7 yıl 2 ay oldu. Çok sevindiğim ve çok üzüldüğüm dönemler oldu. Son 2 yılda çok üzüldüğüm dönemler oldu. Top çizgiyi geçmediği zaman bütün değerlendirmeler ona göre oluyor. Bugün oruçluyum olabildiğince sakin olmaya çalışıyorum. Bu benin gireceğim son seçim. Tüzüğümüz de ona izin veriyor. Benim de isteğim o şekildeydi.

2012 senesinde göreve geldiğimiz zaman kavram karmaşası vardı. Borcumuz 431 milyon dolardı. Bunlar net borçtu. Alınan avanslar yoktu. Biz o günden sonra alınan avansları yani 62 milyonu ekledik. Mahkemelik dosyaları da ekledik. Sonuçta 581 milyon dediğiniz borç buradan geliyor.
424 milyon dolar borcumuz var bugün. 2012 senesinde bizim o dönemde iki rakibimizle karşılaştırmak istedim. İki rakibimizin de stadyumu vardı. Bütün altyapımız konteynerlerde çalışıyordu. Amatör şubelere çok bir şey yapamadık. Onları finanse ettik. 2012-2018 senesi içerisinde tesislere yaptığımız harcama 470 milyon TL, buna KDV ekli değildir. UEFA sıralamasında 66.sıradaydık bugün 26. sıraydayız. Marka değerimiz yüzde yüze yakın artış gösterdi ve Türkiye'nin en değerli 40 markasıyız.

636 milyon TL tv'den gelir. Sponsorluk 543 milyon TL, lisanslı ürün 421 milyon TL, UEFA 469 milyon TL, maç hsılatı 352 milyon TL. kira gelirleri 237 milyon TL, üye aidat 3 milyon TL, Futbol takımı gideri 1 milyon 908 bin TL. Sermaye artırımı 157 milyon TL. Finansman gideri 1 milyon 187 bin TL harcamışız. Vergi giderleri 73 milyon TL.

Vodafone Park'ta galibiyet yüzdesi olarak bu sezon kötüydü. İlk yarı 2 tane mağlubiyet aldık. İki şampiyonluk yaşadık 3 senede. Avrupa Ligi çeyrek final oynadık ve Şampiyonlar Ligi'nde namağlup grup lideri olduk.

"Ürün model sayısını artırdık. Bin 400'e yakın çeşitten 4 bin 600'e çıkardık"

Genç nesilin espora büyük ilgisi var. Biz de espora yatırım yapıyoruz. 50'den fazla bilgisayarımız var. Çocuklarınıza gelip etkinliklere katılabilirsiniz. Konser alanımız var. 260 amatör grupla çalışma yaptık. 6 değişik yerdeydik. Bütün bunları kapattık. Hepsini stadyuma taşıdık. Hem kira kazandık hem de tasarruf yaptık.

Akatları bitirdik, büyük emekler harcadık. Pendik'i yaptık. Antalya Derneğimiz başlangıç yaptı. Çok güzel bir dernek yaptılar. Bunların benzerini şimdi İzmir yapıyor. Umarım Türkiye'nin her yerinde bunları ortaya çıkaracağız.

Ürün model sayısını artırdık. Bin 400'e yakın çeşitten 4 bin 600'e çıkardık. Japonya'da sürekli forma siparişi geliyor. Formanın Japonya'da satılması önemli değil ama orada Beşiktaş formalı insanların dolaşıyor olması önemli.

Çin sosyal medya hesabımızın 500 bin etkileşimi var. Toplam 22 değişik ödül aldık. Türkiye'de hiç yapılmayan işler yaptık ve bu ödülleri aldık. 5 yılda da 100'e yakın ödül aldık. Esporda 40 tane oyuncumuz var. 22'si yabancı, 18'i Türk. 9 farklı takım ve 7 farklı oyun oynanıyor. İnanılmaz bir yoğunluk var. Amacımız Beşiktaş'ı tanıtmak. Sosyal medyada iyi gidiyoruz. 12-13 milyon kişi tarafından takip ediliyoruz. Kabataş'ta kurduğumuz bir vakıf var. İstanbul'da üniversite açmak için 150 milyon TL gerekiyor. Hayal görmeyelim. İlkokul, orta okul ve lise olarak başladık. İlkini açtık. İnşaat devam ediyor. 76 derslikli bir okul yapıyoruz. İnşallah güzel bir şeyler yapacağız.

"Öyle bir delikanlı yok zaten"

7 senede elimizden gelenin en iyisini yaptık. Biz başladığımızda bizim rakiplerimizin borçları bizim yarımız kadardı. Statları tesisleri vardı. Biz büyük bir mücadele verdik. Bazı rakiplerimiz mallarını sattılar. Hala da bizden daha yüksek borç seviyesindeler. Bizim gelirlerimiz yokken onlar Şampiyonlar Ligi'ne gidiyorlardı. Kimseye şunu al demedik. Büyük bağış yaparak kulüplerine para verdiler. Hala bizden fazla borçları var. Allah kolaylık versin. Hepimiz büyük emekler sarf ettik. Yarın son genel kuruluma gireceğim. Hayırlara vesile olsun. Beşiktaş'a yakışan bir kongre olsun. Ramazan ayı güzellik ayı. Bir birimizin yüzüne bakacak halde olalım. Beşiktaş' yakışacak şekilde kongre geçirelim. 

Göbeğinden konuşmayacaksın. Çıkacaksın, kapalı kapılar arkasında konuşmayacaksın. Öyle bir delikanlı yok zaten, anca karı gibi arkadan konuşurlar. İkinci dönemimizin son mali genel kurulu. Tatlı bir genel kurul olsun. Buraya çıkarken germemek istedim. Oruçluluğuma verin. Hanımefendiden de özür dilerim. Ben arkadan dedikodu yapanlara söyledim. Siz neden kızıyorsunuz. Herkes mi yaptı. Umarım yarın güzel bir genel kurulda buluşuruz.

Beşiktaş’ta gerçekleşen Olağan İdari ve Mali Genel Kurul’da gergin dakikalar yaşandı. Başkan Adayı Hürser Tekinoktay’ın Metal-İş sendikası üyelerinin dışarıya çıkmasını istemesinin ardından ortalık karıştı. Bu sırada yoğun yağış nedeniyle trafo arızalandı ve salonun da elektrikleri gitti.

Beşiktaş’ta yapılan Olağan İdari ve Mali Genel Kurul’da Beşiktaşlı olmayan üyelerin yer aldığı iddiası ortamı gerginleştirdi. Beşiktaş’ta yarın yapılacak olan Olağan Seçimli Genel Kurul’da başkan adayı olan Hürser Tekinoktay’ın sözleri üzerine bazı kişilerin salondan çıkarılması istendi. Tekinoktay, salonda Beşiktaşlı olmayan kişilerin bulunduğunu belirterek, “Burada bulunan bütün gerçek Beşiktaşlıları saygıyla selamlıyorum. Beşiktaşlı olmayanlar salonu terk etsin” ifadelerini kullandı. Bunun üzerine Divan Kurulu Başkanı Atıf Keçeci, “Buradaki herkes gerçek Beşiktaşlıdır” cevabını verdi.

Keçeci’nin sözlerinin ardından konuşmasına devam eden Hürser Tekinoktay, “Metal-İş sendikası üyeleri olan, Galatasaraylı, Fenerbahçeli, Bursasporlu kişileri dışarıya davet ediyorum. Dışarı çıksınlar” dedi. Bu sözlerin ardından ise salonda bazı isimlere büyük tepki gösterildi. Yaşanan gerginliğin ardından spor şubeye bağlı emniyet kuvvetleri salona geldi bu bölümde bulunan kişilerin salon dışına çıkarılması istendi. Bu sırada başlayan yoğun yağış nedeniyle Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nin trafosunda arıza yaşandı ve elektrikler gitti.

Jeneratörün devreye girmesinin ardından salona tekrar enerji verildi. Hürser Tekinoktay’ın konuşması sırasında yaşanan gerginlik sırasında birçok kişinin, sendika üyesi oldukları iddia edilen kişilere tepkisi devam etti. Bu sırada Başkan Fikret Orman da konuya müdahil olarak ortamın yumuşamasını istedi. Gerginlik, sendika üyesi ve Beşiktaşlı olmadığı iddia edilen kişilerin, emniyet güçlerinin eşliğinde salondan ayrılması sonrasında son buldu.

Beşiktaş’ta Fikret Orman ve yönetimi, idari ve mali açıdan oy çokluğu ile ibra edildi.

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI