Güntekin Onay: Son yılların en kalitesiz Beşiktaş'ı

Süper Lig'in 18. hafta maçında Sivasspor, deplasmanda Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etti. beIN SPORTS yorumcularından Güntekin Onay, Metin Tekin ve Önder Özen mücadeleyi mercek altına aldı.

Süper Lig'in 18. hafta maçında Sivasspor, deplasmanda Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etti. beIN SPORTS yorumcularından Güntekin Onay, Metin Tekin ve Önder Özen mücadeleyi mercek altına aldı. 

ÖNDER ÖZEN: Rıza Çalımbay'ı 17 defa maç önü ve maç sonu dinledik. Koşu ve mücadelenin altını çiziyordu. Bugün bunları gördük. Sivasspor bugün fizik kaliteyi ortaya koydu. Fatih, Hakan ve Ziya; Beşiktaş'ın orta sahasına yakın oynadı. Basit görülebilir plan. Madem basit bunu çözsünler. Beşiktaş bunun üstesinden gelecek doğruyu bulamadı.
Sivassporlu oyuncuların açıklamalarında şunu gördüm: 'Birbirimize destek veriyoruz, değer veriyoruz.' Gökhan Gönül, 'Sadece istemek yetmez' diyor. İstiyorsanız belli edin. Beşiktaşlı oyuncu bu yolu yürümeyi istiyorsa Gökhan Gönül gibi hareket etmeli.

Açık konuşmak gerekirse; Lens, N'Koudou, Diaby ve Rebocho'nun Süper Lig seviyesinde bile oldukları muamma...
Karius, Liverpool'dan değil de Türkiye'de başka bir takımdan gelseydi, durumu şu an başka olabilirdi. Karius'un da maç aldığını pek hatırlamayız. Bu tip ekiplerde kaleciler birkaç maç almalı. Bugün Galatasaray yarıştaysa Muslera'ya neden kadar borçlu, bunu söylemeye gerek yok herhalde.
Sivasspor'un kadrosu uyumlu. Düştüğünde panikle transferler yapmadı. Takımı koruyarak devam ettiler. Appindangoyé topa değil, Burak'a müdahale ediyor. Penaltı.

METİN TEKİN: Bir sporcunun karakteri öncelikle kabullenmemesidir. Karşı koyan tek oyuncu Gökhan Gönül'dü. Sivasspor'da 7 tane yerli oyuncu var. 5 orta saha da Türk. Sivasspor 7 tane Türk oyuncuyla Galatasaray ve Beşiktaş'ın 10 puan önünde.
Kalecinin yapabileceği en iyi şey oyunu 0-0'da tutmaktır. Uzun yıllardır seyrettiğim en kalitesiz Beşiktaş takımı.
Sivasspor lige 3-4 sezon önce çıktı. Geldi, şimdi kadrosunu kurdu. Bu çok değerli.
Burak Yılmaz'ın pozisyonuna ben penaltı diyorum, bunu bir hücum oyuncusu olarak söylüyorum. Ona çok temiz pozisyon diyebilir misiniz?
VAR odasındaki hakem kararı vermeli. Sahadaki hakeme bırakınca baskı görüyorsunuz. İngiltere'deki gibi VAR hakemi versin.

GÜNTEKİN ONAY: Sivasspor'dan da fazlasını bekliyordum. Bugün hayal kırıklığına uğradığım anlar oldu. Beşiktaş, Erzurum maçı dahil akan oyunda pozisyon üretmekte bocalıyor. Bu sadece oyuncu kalitesiyle mi açıklanır?
Bir kaleci (Loris Karius) bu kadar fazla gole sebebiyet verebilir mi? Hiçbir bedel ödemeden oynamaya da devam ediyor. Tolga Zengin, Karius'un yarısı kadar hatalı gol yemedi.
Mert Hakan geçen yıl sadece 2 maç oynadı. Bugün ligin en kaliteli oyuncularından biri. Sivasspor'daki bütün oyuncular alt ligde forma giymiş oyuncular.
VAR hakemi mevcut hakemlerden olmasın. Bırakan, eski hakemlerden olsun. Onlar da baskı altında olmazlar ve karar verici olsunlar.

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI