Rıza Çalımbay: Bana ayıp ettiler!

Beşiktaş Yönetimi'nin dün geç saatlerde görevine son verdiği teknik Direktörü Rıza çalımbay, basın toplantısı düzenledi.

Trendyol Süper Lig'de dün akşam oynanan maçta Alanyaspor'a 3-1 yenilen Beşiktaş'ta, teknik direktör Rıza Çalımbay ile yollar ayrıldı. Çalımbay, Türkiye Spor Yazarları Derneği'nde (TSYD) bir basın toplantısı düzenledi. 

Rıza Çalımbay'ın açıklamaları şöyle:

"KALECİ MERT'TEN ÖZÜR DİLİYORUM"

"Özellikle kaleci Mert'le ilgili yanlış sözler söyledim. Maç sonrası biraz sinirlenmiştim. Kendisi çok karakterli bir arkadaşımız. Ondan özür diliyorum. Bu kısa süreli antrenörlüğümde taraftarımıza verdiği desteklerden ötürü çok teşekkür ediyorum. Ne olursa olsun futbolcu arkadaşlara da çok teşekkür ediyorum."

Ahmet Nur Çebi bana 'Sana ihtiyacımız' var dedi. Ben de Beşiktaş'ın ihtiyacı varsa her türlü gelirim. Para falan konuşmadım ve görevime başladım. O arada kongrede adayla çıktı ortaya. Biz takımın başında olduğumuz için iki adaya da bilgiler vermek durumundaydım. Hasan Arat'ın ekibinden Samet ağabeyle ve Serdal Adalı'nın ekibinden Şifo Mehmet ile görüştüm. İkisi de biz Rıza hoca ile devam edeceğiz dediler. Bir süreç vardı. Ben o süreci sonra öğrendim. Çebi'nin yaptığı sözleşmede Haziran 2024'e kadardı ama yeni gelen yönetim 15 gün içinde feshedebilir maddesei vardı.

En son ayın 27'sinde mukavele bitecek diye konuşuldu. Benim orada üzüldüğüm şeylerden bir tanesi de gazetelerde çıkan haberlere Rıza Çalımbay bizim teklnik direktörümüzdür açıkllaması yapılmadı.

Hiç Hasan Arat ile görüşmedim. Bu da üzüldüğüm şeylerden bir tanesiydi. Son iki maç kala benim mukavelimi iki maç daha uzatmak istediler. Ben iki maçlık bir antrenör değilim. Çok bir iyi bir antrenörüm. Sadece Beşiktaş olduğu için elimi taşın altına koydum. Aldığımız takım belliydi. Onunla tabii ki uğraştık.

Samet ağabey ve Feyyaz ile konuştuk. Onlar benden iki maç daha uzatmamı rica ettiler. Ben size güveniyorum dedim imzayı attım. 

Lugano maçına giderken, avukatıma 'İmza atmazsanız, sözleşmeyi feshedeceğiz' diye kağıt gönderdiler. Bunu kimseye söylemedim. Çok üzüldüm çünkü ben maçtayken böyle bir durum yaşadım.

Dün gece maç bitti. Tesislerdeyim. Samet abi ve Feyyaz biz geleceğiz dediler, gelmediler. Üç yönetici geldi. Bu gece bitirelim dediler. Ben gece 01.00'de bir şey yapmam, yarın basın toplantısı yapar ayrılık kararını açıklarım dedim. Onlar ayrılığı yazmışlar. Ben onların dediğini yapmadım, kendi isteğimle kendi kararımı şimdi açıklamış oluyorum."

5 oyuncunun kadro dışı kalması konusunda Samet ağabey "Biz 5 futbolcuyu kadro dışı bıraktık" dedi. "Biz" dedi, yani ben yoktum bu işte. Bana bilgi verilmedi.

O 5 kişinin içinde de benim de kadro dışı kalmasını istediğim oyuncular vardı. Sıkıntı yaşadığımız oyuncular vardı. O yüzden ben olabilir dedim ve bu karar nedeniyle istifa etmeyi düşünmedim.

Maçtan önce doktoru çağırıyorum ve sakat oyuncular hangisi diye soruyoruz. Gedson'u sorduk, doktor bize oynayabilir dedi. Gedson'a sordum, daha önce sakat sakat oynadığım için sakatlığım arttı. O yüzden oynamak istemiyorum dedi. Samet ağabeye söyledim, o da konuştu Gedson'la. Ona da aynı şeyi söylemiş.

"Ben hiç pişman değilim. Bana şimdi bile 'Gel' deseler, yine giderim. Ama böyle davranırlarsa gitmem. Bunların olmaması gerekiyordu."

Başkan Çebi'ye 'beni niye erken çağırmadınız' dedim. 'Kısmet olmadı' dedi. Eğer ben sezon başı gelseydim çok daha farklı olurdu. Sezon başı kampı çok önemli. Biz oraya geldiğimizde en az 10 tane sakat vardı. Şenol hoca oyuncusuna yüklenecek birisi değil, biz de öyleyiz. Biz oraya gelince yüklenemedik oyunculara. Brugge maçını hiç oynamak istemedik. Stoper bulamadık oynatmak için. Muleka açık değil ama açık oynatmak zorunda kaldık. Brugge ve Fenerbahçe maçları bizim için iyi geçmeyen maçlardı.


EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI