Büyükekşi açıkladı! Aday olacak mı?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, seçim sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Mehmet Büyükekşi: TFF Başkanlık Seçimine Dair Çarpıcı Açıklamalar

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, seçim sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Fanatik'e konuşan Büyükekşi, başkanlık için aday olup olmayacağına dair soruya da yanıt verdi.

Büyükekşi'nin açıklamalarından bazıları şöyle:

"Futbolun geleceğine dair ciddi adımlar atıp, önce TFF’nin kurumsal yapısını değiştirdik. 100’den fazla bankamatik çalışanı vardı. Elbette bu bir rahatsızlık yaratacaktı! Bu değişim, bir kesimi mutlu etmedi."

"Hakemler dünyanın her yerinde tartışmalı. Bugün El Clasico’da hâlâ top çizgiyi geçti mi geçmedi mi tartışılıyor. Orada olmayan teknoloji bizde var. Bizde böyle bir tartışma mümkün değil."

"Tüm bu kararları kulüplerimizle birlikte aldık. ‘Yabancı VAR’ dediler, onu da uygulamaya başladık. Hakem polemiğini bir kenara koyun, TFF’yi eleştirebilecekleri ne var? 100’e yakın proje yapmışız, bunları konuşmaktan o projeleri konuşamıyoruz.”

"VAR kayıtlarını açıklamaya başladık. İspanya’dan sonra ilk biz yaptık. Yarı otomatik ofsayt sistemini kulüplerimize 1 lira maliyet yaratmadan hayata geçirdik. İtalya ve bizde var sadece."

"Yabancı gözlemci getirdik. Ki burada yabancı - yerli gözlemcilerin raporları birbiriyle çok uyumlu. Yabancı VAR uygulamasını başlattık. Orada da kriterimiz var. En üst düzey hakemleri buraya getirmek niyetindeyiz."

"Süper Kupa’nın Şanlıurfa’da o tarihte oynanmasına iki kulüp de tam iki ay önce onay verdi. Hiç itiraz olmadı. Sonrasında Trabzonspor - Fenerbahçe maçının ardından ‘Süper Kupa ertelensin. Avrupa’daki tüm takımların maçları ertelendi’ dediler. Oysa ki 7 Nisan maçları değil 14 Nisan maçları ertelendi."

"İmza toplama sürecinde bir dolu karalamayla karşılaştık. Şu ana kadar 8 Süper Lig kulübü imza verdi, bir başkan verdi. Yaklaşık 3 hafta geçti, TFF’ye ulaşan imza sayısı 60 civarı."

"Naklen yayın ihalesi, gelir getirici diğer modeller yanı sıra isim hakkından kimsenin hayal etmediği bir para aldık. Trendyol ile 700 milyon liralık anlaşmamız var. Avrupa’da en fazla gelir getiren 3. isim sponsorluğu bu."

"Oraya gidecek milli evlatlarımıza da kendimizi siper ederiz.”

"FIFA ile ilişkilerimiz kötü diyerek bir dolu komplo teorisi üretiyor, iftiralar atıyorlar. Bizzat FIFA Başkanı Infantino, akademi projemiz nedeniyle bizi tebrik etti."


Kaynak: NTV Spor

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI