Sergen Yalçın'dan Beşiktaş açıklaması

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın'dan çarpıcı acçıklama

Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü Sergen Yalçın, beIN Sports’a açıklamalarda bulundu.

Sergen Yalçın’ın açıklamalarından bir bölümü 

Ozan'nın bir mucize olduğunu düşünmüyorum, Ozan'ı ben futbolcu yapmadım. Kendisi çok genç bir oyuncu özel bir psikolojik destek gerekiyordu. Kendisine sadece futbol oynaması gerektiğini hatırlattık. Biz ona futbolcu olduğunu hatırlatmaya çalıştık, 13 ay tek başına antrenman yapan kişi futbolculuğunu unutur.

Çok fazla bireysel konuşma yaparak, kendisine güven aşılamaya çalıştım. Ona bir şeyler katabileceğimi gösterdim, bir çok kez bireysel olarak görüştük. Ozan'a sadece formanı giy ve futbol oyuna dedik. Çok daha fazlasını verebilir, çok yetenekli bir oyuncu. Ersun hocayla daha da gelişecektir.

Biraz daha önde oynaması gereken bir oyuncu, 8 numara oynarsa Türkiye’nin en önemli 3 oyuncusundan biri.

”BEN BU KATEGORİNİN DIŞINDAYIM”

Geçtiğimiz sezon kötü bir sezondu bence Türkiye ligi adına. Türkiye ligi çok zor ve mücadele gücü çok yüksek, kaliteli değil belki ama mücadele çok önemli. 

Biz oyuncu bakarken de fizik gücünü ön plana alıyoruz, özellikle çok ekstra yetenekli olmayan oyuncular için fizik çok önemli. Ben bu kategorinin biraz dışındayım, daha düz oyuncular için fizik kalite önemli. 

Çok koşmayana koşmayı öğretirsin, mücadeleyi gösterirsin ama frikik atmayı öğretemezsin.

”BİZİM SÖZLEŞMELER 1 YILLIK YAPILIYOR, GENÇ YETİŞTİREMEM”

Bizim zamanımızda böyle bir sistem yoktu, şu an Malatya'dan Barcelonaya gidebilirsin. Şu an 20 yaşındaki bir oyuncu dünyanın neresinde olursa olsun yetenekli ise her yere gidebilir. Türk futbolu ciddi problemli, maddi sıkıntılar bunun en büyük göstergesi.

Artık yetiştirip satmamız lazım, bizim yetiştirmek içi zamanımız yok. Ben 3 ay sonra istifa edebilirim, federasyon eğitimcilerle bunu sağlamalı ama ben yetiştiremem ve benim gibi hiç bir hoca yetiştiremez. Biz hep zor dönemlerde çalışıyoruz, bizim kontratlar 1 senelik 5 sene imzalarsak belki düşünülebilir ama 4. hafta gönderilmeyeceğimizin garantisi yok.

”HEDEFİM AVRUPA’YA GİTMEK, BEŞİKTAŞ’A KIRGIN DEĞİLİM”

Benim ve ekibimin hedefi büyük takım değil Avrupa'ya gitmek. Kısmet olursa büyük takımları çalıştırırım ama bu şart değil. Bu bir iş Beşiktaş'tan teklif almadım diye kırılacak değilim, ben yollarımızı ayırdığımız bir çok yönetici ile hala görüşüyorum. Hala tecrübe ediniyorum ve pişiyorum, ilk zamanlarda tecrübesizlik yaşadım.

Son zamanlarda işi kavradım, teknik direktörlüğün inceliklerini öğrendim. Risk almadan başarılı olamayacağını düşünüyorum, risk almaktan korkmuyorum. Yaptığımız işin kalitesi belli, şampiyon olacak takımı 15. yapacak halimiz yok.

”ANADOLU TAKIMLARI İÇİN 7-8 BAŞARI OLUYOR”

Zaten takımlarımızın kalitesi belli Anadolu takımlarını 7.-8. yapmak başarılı oluyor genelde düşme hattında alıyoruz takımları. Çok agresif bir oyuncu değildim öyle sorunlar yaşamıyorum. Tabi ki milli takım, büyük takım çalıştırmak isterim kim istemez ki ama benim için önemli olan doğru zamanda doğru yerde olmak çok önemli.

Yeni Malatya bizim için şu an doğru zaman ve doğru yer, umarım istediklerimizi yapabiliriz. Malatya Avrupa kupaları için mücadele eden önemli bir camia.

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI