Yemen Ekşioğlu açıkladı... Atınç Nukan nasıl Beşiktaşlı olmuştu?

Yemen Ekşioğlu anlattı... Beşiktaş'a 6 milyon Euro bonservis bedeli kazandırarak Red Bull Leipzig'e transfer olması büyük yankı uyandırdı. Peki Atınç Beşiktaş'a nasıl transfer olmuştu?

Beşiktaş camiasının önde gelen isimlerinden Yemen Ekşioğlu, Atınç Nukan'ın Beşiktaş'a transferini Kartalhaber'e anlattı. Ekşioğlu, 2006 yılında Beşiktaş'a transfer edilen Atınç için şunları söyledi;

''2006 yılında Beşiktaş'ın altyapısında görev yapan Haluk Duranoğlu, bana gelerek Küçükçekmece'de forma giyen genç savunma oyuncusunun gelecek vaadettiğini söyledi. O dönemde Duranoğlu ile birlikte Atınç'ı izlemek için soluğu Küçükçekemecespor'un maçında aldık. Atınç beğenilmeyecek gibi değildi. Ben de fiziksel özellikleriyle dikkat çeken Atınç'ın transferi için Duranoğlu'na hak verdim. Ardından Küçükçekmece Kulübü Başkanı Ahmet Kurşun'dan Atınç'ı istedik. Ancak çok sevdiğim Rizeli hemşehrim Ahmet Kurşun'un kafasında Atınç için 350 bin lira bonservis bedeli vardı. Atınç için devreye Mehmet Baykam da girdi. Ardından yaptığımız pazarlıklar sonucuneda bu futbolcuyu sadece 10 bin liraya transfer ettik. Hatta 10 bin yirayı o dönemde yöneticilik yapan Sinan Vardar ödedi. Ahmet Kurşun'a bu futbolcunun yetiştiricik bedeli olarak uzun yıllar Küçükçekmece'ye para kazandıracağını anlattık. Doğru da söylemişiz, Atınç'ın Red Bull Leipzig'e transferi nedeniyle her yıl 70 bin dolara yakın bir ücret kazanacaklar. Bu transfer bir bakıma Küçükçekmecespor için de iyi oldu. 

Mustafa Denizli 2008 yılında Atınç'ı altyapı maçında izledi ve beğendi ve henüz 16 yaşında A takımla birlikte antrenmanlara çıkardı. Mustafa Denizli o dönemde ayrılmasaydı ona genç yaşında şans vermeyi düşünüyonrdu. Ancak Denizli sonrası Atınç altyapıda unutuldu. Samet Aybaba'nın istemediği genç isimler arasında Atınç da vardı. Atınç o yüzden Beylerbeyispor'la antrenmanlara çıktı ardından Darnadenelspor'da forma giydi. 

Sadece Atınç değil 

Benim üzüldüğüm nokta Beşiktaş'n altyapıdan yetişmiş isimlerden yeteri kadar faydalanamıyor. Atınç kulübe iyi bir para kazandırdı ama Sezer, Orhan Gülle, Erkan Kaş, hepsine yazık oldu. Hem beşiktaş bu yetenekli gençlerden yararlanamadı hem de bu futbolcular gittikleri kulüplerde yazık oldu. Ben Erkan Kaş'ı ufacık çocukkken topu düzeltişinden dolayı transfer etmiştim. Ama gerçekten yazık oldu. 

Bakın Bilic çok gitar çalıyormuş, biliyormusun ben de çok iyi kemençe çalıyorum. Beşiktaş geçtiğimiz sezon son üç maçta kazansa da yenilse de üçüncü olacaktı. Ama Bilic Efendi bu maçlarda bile genç isimleri görmezlikten geldi. Bu prestij maçlarının birinde 90. dakikada Sivok'u oyuna soktu. Benim üzüntüm Beşiktaş'ın bugünü ve geleceği daha iyi olabilir. Gerçekten büyük emek verip yetiştirilen Beşiktaş ruhuyla hizmet eden futboılculara yazık oluyor.'' 


Kartalhaber.com 


EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI