Fikret Orman Neler Söyledi?

Beşiktaş eski Başkanı Fikret Orman, Divan Kurulu toplantısında konuşuyor.

İşte Beşiktaş eski Başkanı Fikret Orman'ın Divan Kurulu toplantısında yaptığı konuşma: 

"İki seneyi geçtik. Zaman geçince ben de heyecanlandım. Hepinizi selamlıyorum. 

Burada hesap soracağım şeklinde çıkan haberler oldu. Ben başkan olmadan önce de burada konuşmalar yaptım. Burası Beşiktaş. Biz Beşiktaşlıyız. Burada üslubumuza dikkat etmek zorunda olacağımızı ben de biliyorum. 

Pandemi nedeniyle zaten ikinci Divan Kurulu... Ben bundan sonraki Divan Kurulu toplantılarına katılmaya çalışacağım. Beşiktaş'ı çocuklarımıza emanet edeceğiz. Onlara iyi örnek olmalıyız. 

Ben kimsenin taşeronu değilim. Ben de herkes gibi fikirlerimi iletiyorum. 

Bazı konulara açıklık getirmek zorunda olmalıyız. Yönetim kurulumuz zor süreçten geçiyor. Dışarıdan kolay gibi gözüküyor ama zordur bu iştir. Divan Kurulları hesap sorulacak yerler değildir. 

Hesap zaten bu güne kadar hesap sorulmadı. Sayın başkan, benimle ilgili konuşmadığını söyledi ama 38 kere benden benden bahsetti. 

Beni Yönetim Kurulu Futbol AŞ.'de ibra eetmedi.  İbra edilmediyse mahkemeye gidilmesi gerekir. Oraya da gidilmedi. Demek ki bazı şeyler göstermelik. 

40 yıldır ilk defa ayrılan bir başkan Divan Kurulu'na geliyor. 

Yönetim Kurulu'nun görevi camiayı bir araya getirmek. Yapmış olduğum tenkitler Beşiktaş üzerine olmuştur.  Bu akşam maçımız var. Taraftarlarımız akşamki maçımızı bekliyor. Bize suni gündemde tartışmak yakışmıyor. 

Başkan 'muhalefet' diyor. Kimdir bu muhalefet? Başkan açıklasın. Hep birlikte bunlarla mücadele ediyor. Kim yayıyor sosyal medyada bunları... Ben bu sosyal medya trollerinden çok çektim. Şu anke yönetim çekmesin. 

Bazılarının telefonlarını açmıyorum dedikoduların içinde olmak istemiyorum. Ben çok eleştiriliyorum. Ben içinizden biriyim. Öyle eleştiriliyorum ki; sanki gavuristandan geldim. 

İktidarlık zor iştir, arkadan konuşmalar olur. Görev başındayken bel altından çok çektim. Bu arkadaşlara çektirmeyelim. 

Rapor açıklasın. Bu yapılan dedikoduları hak ettik mi? Yönetim süre almak için eski yönetimi eleştirir ama üç yıl oldu. 

Biz göreve gelirken sayın başkanla büyük borç karşısında gemiyi yüzdürdük. Bu sene çok transfer yapıldı, genç taraftarlarımız transfer istiyor. Beşiktaş'ı küçülterek büyütemezsiniz. Sermaye koyamıyoruz. Transfer yapılmasaydı yönetime neler söyleniyordu düşünemiyorum bile... 

(Fikret Orman laf attanlara sen sus diye hitap ediyor) Ben gitmeden önce bütün borcu TL.'ye çevirdim. Bugünkü CEO'muzla önemli kararlar aldık. Seçil Bey de biliyor. Bankalar Birliği ödemelerini 10 yıla çıkardık. 

Ben hangi menajere ödeme yapmışım. 

11 daire yok? Beşiktaş'a daire aldık, mal attık. Kötü mü yaptık? Ben sizin aranızdan çıktım. 

Bu işlerde Ahmet Bey'in emeği var mıdır, vardır, beraber yaptık. Biz gemiyi birlikte yüzdürdük. 

Transferler... Ljajic iyi oynadı, kiralıktı transfer ettik. Ghezzal bizi şampiyon yaptı. Bonservisi alınmalıydı, alındı, doğrusu da öyleydi. 

Altyapıda yeni isimler çıktı, kim çıkardı onları. Çok büyük emekler verdik. Yeni tesisler yaptık. Serdal Adalı, Yıldırım Demirören'in isimlerini koyacaktım ama onlar yaşadıkları için bunu yapmadım. O tesisleri eski başkan ve unutulmaz yöneticilerimizin isimlerini verdim. 

Ben eski başkanları en önde oturmalarını sağladım. Bana şikayetler geliyor. Şimdi eski yöneticilere bilet verilmiyormuş. Yapmayın, etmeyin... 

Kavgalar olmuş, gerginlikler olmuş, lütfen bunları unutalım. 

Söylenecek çok şey var. ben ortamı germek istemiyorum. Bugünden itibaren benim arkadaşlarımın şahsiyetleriyle konuşan olursa aynı şekilde yanıt vereceğim. Bundan sonra böyle... 

Yönetime tavsiyelerim olacak. Şu kıtlık enerjisinden çıkalım. Pandemi dönemi, ekonomik kriz de var. Kıtlık enerjisinden çıkıp, bolluk enerjisine geçelim. 500 bin forma hedefimiz vardı. Şimdi bu rakam 50-60 bine düştü. Kıtlık enerjisi nedeniyle sponsorlar da bize gelmiyor. Gelir; bizim marka değerimizi yükseltelim. 

Beşiktaş'ın iki kulesi var. Anıtlar Kurulu'ndan izin almak gerekir. 

Sayın Divan Kurulu Başkanımız Tevfik Abi sizden ricam var. Şan Öktem Tesisleri'ni yapalım. Burası üç yıldır kötü durumda... 

Çok sevdiğimiz abilerimiz vardı. 

Bu maçı inşallah kazanırız. Daha ligin çok başındayız. Bugünkü maçın ardından fikstürümüz de iyi olacak. Ben takımımıza başarılar diliyorum. Burada yönetici arkadaşlarımı içeri aldınız. Teşekkür ediyorum."



EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI