UEFA'dan Başakşehir'e Kısıtlama

UEFA, Başakşehir'in tepesine bindi.

Ekonomik ve idari yönetimiyle Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor'a örnek gösterilen Medipol Başakşehir de UEFA ile yaptğı Finansal Fair Play Anlaşması'na tam olarak uyamadığı gerekçesiyle yeni anlaşmayla yakın takibe alındı. 

Ekonomik ve idari yönetimiyle özellikle dört büyüklere örnek gösterilen son şampiyon Medipol Başakşehir'e de UEFA'dan sınırlamalar geldi!

UEFA, kulübün 2019-20 sezonu dair verdiği başa baş taahhüdüne uymadığın ve 4 yıllık yeni bir anlaşma yapıldığını bildirdi.

Konuya ilişkin Medipol Başakşehir'den yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada  UEFA  Kulüp Finansal Kontrol Kurulu'nun 2019-20 inceleme döneminde Finansal Fair Play kurallarını kısmen yerine getirdiği için bir inceleme başlattığı belirtilerek, "13 Temmuz 2020 tarihinde yapılan anlaşma ile inceleme tamamlanmıştır" denildi.

Gelirinde kesinti yapılacak

Buna göre 4 yıllık yeni bir anlaşmaya imza atan Başakşehir, 2023-24 inceleme döneminde denk hesap kuralına uyacağını taahhüt ederken, UEFA gelirlerinden 300.000 Euro kesilmesini de kabul etti. UEFA açıklamasındaysa taahhütleri yerine getirilmemesi halinde 1 milyon 200 bin Euro'luk bir kesintinin daha yapılabileceği belirtildi.
Başakşehir açıklamasının devamındaysa ise şöyle denildi: "Ayrıca, 2020-21 ve 2021-22 sezonlarında uygulanmak üzere; transfer kâr/zarar hesabında, finansman giderlerinde ve personel giderlerinde tavan uygulamasında anlaşılmış olup, aynı sezonlarda UEFA müsabakalarında yer alacak yeni oyuncuların transfer bedellerinin transfer gelirleri ile karşılanması ve UEFA listelerine yazılacak oyuncu sayılarında sınırlamalar getirilmesi konularında UEFA ile mutabakat sağlanmıştır."

Oyuncu kısıtlaması getirildi

Başakşehir'in 4 yıllık anlaşma çerçevesinde makul ve gerçekçi bir mali uyum planı sunduğunu vurgulayan UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu'nun açıklamasında, Başakşehir'in normalte 25 kişi olan kadroda kısıtlamanın yanı sıra net transfer kârı ve anlaşmanın ilk yılında 10 milyon Euro zarar, ancak ertesi yılıysa  zararsız kapatacağını taahhüt ettiğini belirtti.  Açıklamada, Başakşehir'in önümüzdeki sezon 22, sonraki 3 sezonsa 23 oyuncuya A listede yer verebileceğini kaytetti.


EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI