Dr. Oğuz Giray

Kartalhaber yazarı Erce Kaftan yazdı:

Oğuz Giray: Beşiktaş'ın Karanlık Yüzlerine Karşı Mücadele

Beşiktaş'ta Pazar günü yapılacak olan Üyelik ve Sicil Kurulu başkanlığına aday olan Sevgili Oğuz Giray'ı çok eskiden beri tanırım. Onu maçlarda sık sık görürüm. Doğma büyüme Beşiktaşlı olan Giray, dört kuşaktır Beşiktaş/Şenlikdede'li olan bir ailenin oğludur. Babası hem semtin çocuğu, hem de semtin trafik polisiydi.

Üniversitede akademisyen olarak dersler vermeye başlayan Giray, öyle sıradan dersler vermez, hayatı anlatır. Bu yüzden onun derslerinde amfi dolar taşar. Uluslararası ilişkiler uzmanı olan Dr. Giray, hukuku ve özellikle devletler arası hukuku çok iyi bilir. Aynı zamanda Türkolog olan Oğuz Hoca, Atatürk’e büyük hayranlık duyması ve kendine her açıdan örnek alması nedeniyle, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu ve cumhuriyetin ilk yıllarındaki tarihsel süreçler hakkında önemli araştırmalar yapmıştır.

1 Mayıs tarihinde beni arayan Oğuz Giray, Beşiktaş'ın tüzük tadili hakkında Kartalhaber'de yazı kaleme almak istediğini söyledi. Yazının içeriğini okuduğumda, Beşiktaş'ın tüzük tadilinin oldu bittiye getirildiği özetleniyordu. Akademisyen imzalı bu araştırma, bazı çevrelerin tepkisini çekti. Yazıyı neden internet sitemde yayınladığımı eleştiren telefonlar aldım. Ancak bu eleştirilere aldırmadım çünkü arayanlar, kongre simsarları ve onların adamlarıydı. Yıllardır Beşiktaş'ın kanını emen insanlar veya onların tetikçisi, hatta kendisinin tetikçi olduğunu bile kavrayamayan kongre üyecikleriydi. Beşiktaş'ı yıllardır saran 'omurgasızlar'ın bazılarıydı! Makam ve şöhretleri aldatmasın; maalesef Beşiktaş'ta böyle insanlar çok!

Oğuz Hoca, tüzük tadili oylamasının ardından (bir hafta veya 10 gün sonra) Beşiktaşlı eski yöneticilerle bir araya geldi. Daha önce defalarca oturduğu masada soğuk karşılandığını hissetti. Giray, bu duruma önce bir anlam veremedi, "Birine bir şey mi oldu?" diye sordu. Ardından biri, "Tüzük tadil kongresini eleştirerek ayıp ettin" dedi. Yanıt vermedi ama bozuldu. Bu olayın üstüne evine giderken yolda Onursal Başkan Süleyman Seba'nın yönetiminde yer alan eski bir yöneticiyle karşılaştı. Beşiktaş'ı konuşurken, eski yönetici, "Oğuz; biz Beşiktaş'ı Serdar Bilgili'ye 7 milyon dolarla devrettik. Şu andaki borç 500 milyon doları aştı. Biz kulübü teslim ederken Fulya vardı, maalesef o da elimizden uçup gitti" dedi. Oğuz Hoca, bu sözlerden ardından "Birileri bir şey yapmalı, doğruların peşinden koşmak gerekir" diye düşündü.

İşte Oğuz Hoca, yaşadığı bu hareketli günün ardından, Üyelik ve Sicil Kurulu Başkanlığına aday olma kararı verdi. "Kazanır mıyım, kaybeder miyim" endişesine kapılmadan adaylığını açıkladı. Onu tanıyanlar, semtten insanlar, onu tanımayıp adaylık sürecinde tanıyanlar, Oğuz Hoca'ya tam destek verdiler.

Yakın dostları olarak bildiğimiz eski yöneticiler, Beşiktaş'ta meydanı boş bulup kendine yönetici koltuğu kapanlar, yaşlanınca oğullarını bu koltuğa atanlar, Oğuz Hoca'ya köstek oldular. Karalama kampanyası başlattılar. Yıllardır Beşiktaş'a kene gibi yapışan kongre simsarları, sosyal medya tetikçileri ve para karşılığında kalemini satmaktan çekinmeyenler, ona karşı kampanya açtılar. İyi bir aile babası ve üniversitede akademisyenlik yapan bir hocaya bu yüzden saldırıyorlar. Çünkü seçildiği takdirde, babasının oğlunu bile tanımayacak biri gelecek. Yıllardır 'Süleyman Seba Ruhu biziz' diye kandırıp sonra kurulları kendi himayelerine alıp, at kuyruklu simsarların bir otobüs oyu için 10 takla atanların gerçek yüzünü görünce, Beşiktaş'ın çocuğu Dr. Oğuz Giray'ın seçilmesinin 'kurumsallaşmama' için ne kadar tehlikeli olduğunu görebiliyorum. Bu saldırılar bu yüzdendir Oğuz Hoca'ya.

Kongre simsarları, Beşiktaş'ın karanlık yüzleri bu yüzden karşı kampanya açıp, trolleri ve tetikçileriyle tüm güçleriyle Dr. Oğuz Giray'ın karşısındalar. Biliyorlar ki; çamur at izi kalsın tetikçiliğiyle birilerinin adamı diye suçladıkları Oğuz Hoca, kimsenin adamı olmaz.

Sevgili kongre üyeleri; 30 Haziran Pazar günü yapılacak Üyelik ve Sicil Kurulu başkanlığı seçiminde; bu bozuk düzenin devamı için Oğuz Hoca'ya sakın oy vermeyin. Oy vermek isteyenleri de uyarın! Çünkü Hoca kazanırsa, Beşiktaş'ı menfaatsiz sevenler örgütlenebilir. Bu da koltuğu kapan kongre simsarlarının sonu olur.

Erce Kaftan 

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI